BORSTPROTHESES

BORSTPROTHESES EN SHAPERS

Borstprotheses zijn er in veel verschillende merken, vormen en maten. Onze mammacare adviseuse Shirley zal je de kenmerken en verschillen uitleggen van de prothesen.

De aanmeting houdt in dat we eerst een goed passende bh gaan kiezen. Daarna kiezen we de borstprothese die het best aansluit bij je behoeften. Ook wordt er gelet op gevoelige littekens, spanning in de schouders of eventuele zwelling door lymfoedeem.

Shirley zal je tijdens de aanmeting verschillende modellen laten passen. Samen kijken we welk model, merk en maat het beste bij je lichaam past.

soorten protheses

goed advies is de eerste stap naar herstel

Shirlouette Bodywear & MammaCare is een speciaalzaak in het aanmeten van borstprotheses, lingerie en badkleding. Ik vind het belangrijk dat er een goede keuze gemaakt wordt voor jouw borstprothese.
Het beste is dan ook om hiervoor een afspraak te maken. Zo wordt er ruim tijd genomen voor persoonlijke aandacht en deskundig advies.

Ben je niet in staat om naar de winkel te komen dan behoort een huisbezoek tot de mogelijkheden.

ontdek hier hoe wij werken

Verzekering

Een borst(deel)prothese valt in de wettelijke basisverzekering en wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Je hebt recht op een nieuwe prothese als uw prothese niet voldoet of als de termijn, welke je verzekeraar hanteert, is verstreken. Meestal is dit eens per jaar of eens per 2 jaar.

Lees hier meer over de vergoedingen.

Voor meer informatie omtrent deze vergoedingen kan je contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Bij een eerste verstrekking heb je een machtiging nodig van de arts of mammacare verpleegkundige.

Mocht het voor je toch nog onduidelijk zijn wat er geregeld dient te worden, neem altijd even contact met  onze mammacare adviseuse Shirley op. 

.

Erkend leverancier

Shirlouette Bodywear & MammaCare is een gecertificeerd specialist in het aanmeten van borstprotheses. Wij zijn aangesloten bij de SEMH (Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen.

protheses inzamelen voor cuba 

De stichting Prótesis de Mama para Alas por la Vida zet zich in voor vrouwen met borstkanker in Cuba. Dit doen zij in samenwerking met de Cubaanse projectgroep Alas por la Vida. Door het in Nederland inzamelen van prothesen en aanverwante materialen proberen zij zoveel mogelijk hulp te bieden aan vrouwen in Cuba na een mastectomie.
Elk jaar zamelen wij vele gebruikte protheses, lingerie en badmode in voor de stichting. Dus wil je de stichting ook helpen lever de spullen bij ons in. Daar zal iedereen heel dankbaar voor zijn.