Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 
 
 

Borstprotheses en shapers

Borstprotheses zijn er in veel verschillende merken, vormen en maten. Onze mammacare adviseuse Shirley zal je de kenmerken en verschillen uitleggen van de prothesen.

De aanmeting houdt in dat we eerst een goed passende bh gaan kiezen. Daarna kiezen we de borstprothese die het best aansluit bij je behoeften. Ook wordt er gelet op gevoelige littekens, spanning in de schouders of eventuele zwelling door lymfoedeem.

Shirley zal je tijdens de aanmeting verschillende modellen laten passen. Samen kijken we welk model, merk en maat het beste bij je lichaam past.

Soorten borstprotheses

Borstprotheses
Adapt Air borstprothese
Deelprotheses – shapers
1e voorziening
Plakprotheses
Zwemprothese

Erkend leverancier 

Shirlouette Bodywear & MammaCare is een gecertificeerd specialist in het aanmeten van borstprotheses. Wij zijn aangesloten bij de SEMH (Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen.

     

 

Verzekering

Een borst(deel)prothese valt in de wettelijke basisverzekering en wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Je hebt recht op een nieuwe prothese als uw prothese niet voldoet of als de termijn, welke je verzekeraar hanteert, is verstreken. Meestal is dit eens per jaar of eens per 2 jaar.

Lees hier meer over de vergoedingen.

Voor meer informatie omtrent deze vergoedingen kan je contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Bij een eerste verstrekking heb je een machtiging nodig van de arts of mammacare verpleegkundige.

Mocht het voor je toch nog onduidelijk zijn wat er geregeld dient te worden, neem altijd even contact met  onze mammacare adviseuse Shirley op. 

.